Search
Close this search box.

Yritys

Soleus Oy on perustettu vuonna 1982 palvelemaan pääkaupunkiseudun asukkaita heidän apuvälinetarpeissaan.
Soleus Oy on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys ja suorittaa kaikki velvoitteensa Suomeen. 

Laaja tuotevalikoimamme koostuu lasten ja aikuisten yksilöllisistä henkilökohtaiseen käyttöön tulevista apuvälineistä. 
Toimintamme perustana on vaativien ortopedisten apuvälineiden omavalmistus.  

Soleus Oy:llä uusi toimitusjohtaja

Uudistuksia ja henkilövaihdoksia Soleuksen keväässä! 😊

Pitkään Soleus Oy:n toimitusjohtajana työskennellyt Ossi Häkkinen siirtyy eläkkeelle ja raikkaita tuulia Soleuksen kevääseen tuo uusi toimitusjohtaja Timo Saari. Saari aloitti tehtävässään 2.5.2024.

Väistyvä toimitusjohtaja Häkkinen kuvaa mennyttä rekrytointiprosessia erittäin mielenkiintoiseksesi. ” Aloitimme uuden toimitusjohtajan palkkaamiseen liittyvät henkilökartoitukset jo ennen korona epidemian alkua, ja prosessin keskelle osui koko toimialaa koskevia valtavia muutoksia. Haasteet terveydenhuollossa mm. hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa sekä korona-ajan mukanaan tuomat muutokset yrityksen toiminnassa ovat vaatineet paljon nykyiseltä henkilöstöltä. ”Juuri nyt tuntui vihdoin oikealta ajankohdalta edetä asiassa konkretian tasolla. Saimme Timo Saaren mukaantulon myötä Soleukselle pätevän toimitusjohtajan ja omalle työlleni erittäin mieluisan työnjatkajan. Alusta asti oli selvää, että toimeen tarvitaan henkilö, kuka tuo mukanaan tietotaitoa markkinasta sekä tuntee apuvälinealan sen omine erikoispiirteineen. Halusimme myös lisää virtaa ja asiakaspalvelun parantamiseen suuntaavia uusia ajatuksia yritykseemme.

Pitkään jatkunut yhteydenpito eri yhteyksissä ja myöhemmät itse rekrytointiin liittyvät keskustelut Saaren kanssa vakuuttivat Häkkisen. ”Saimme sen, mitä halusimme ja tunnelma ei voisi olla parempi”

Tulevaisuudessa Häkkinen seuraa alan kehitystä Soleus Oy:n hallituksen puheenjohtajan roolissa. ”Suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille hyvästä yhteistyöstä kuluneiden vuosikymmenten aikana. Oli suuri ilo kehittää kotimaista apuvälinepalvelua kanssanne”.

Hallituksen jäsen Peter Gerstenmaier koki koko hallituksen päässeen vaikuttamaan rekrytointiprosessin eri vaiheissa asioiden etenemiseen ja lupaa hallituksen antavan täyden tuen uudelle toimitusjohtajalle. ”Soleus tarvitsee ja saa nyt uusia ajatuksia tulevasta, on todella mielenkiintoista olla siinä edelleen mukana, itse toki nyt hiukan eri roolissa kuin aiemmin”.    

Saari kokee tilanteen erittäin mielenkiintoisena ja myös ainutlaatuisena. ”Se, että aloittaa yli 40-vuotiaan yrityksen ensimmäisenä ulkopuolisena johtajana saa aikaan suuria tuntemuksia”. Ajatuksia herättää myös paluu samalle parkkipaikalle, jonne vastavalmistunut apuvälineteknikko aikoinaan pysäköi autonsa ja aloitti työuransa, tuolloin kylläkin eri työnantajan palveluksessa. Soleus on yksi niistä harvoista yrityksistä, jotka toimivat jo tuohon aikaan apuvälinealla ja jäi tuolloin Saaren mieleen nimenomaan positiivisen maineensa takia. ”Ossi ja Peter olivat ja ovat edelleen henkilöitä, jotka luottavat oman tekemisen ja tinkimättömän asiakaspalvelun kantavan pitkälle.      

”Valtava kunnioitus edeltäjiä kohtaan ja samalla utelias mieli pohtia tulevaa yhdessä kokeneen ja huikean ammattitaidon omaavan henkilöstön kanssa. Tästä on hyvä ja hienoa aloittaa”, tiivistää Saari alkaneen työsuhteen ensipäivien tunnelmiansa.

Tarjoamme monipuolista apuvälinepalvelua mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen sekä PHHYKY:n alueen asiakkaille. 
Osaamisemme ja laajan kokemuksemme avulla palvelemme asiakkaitamme myös valtakunnallisesti. 
Palvelemme avun tarvitsijoita tällä hetkellä kolmella SoleusProteor- apuvälineklinikalla: 

  • HELSINKI
    SoleusProteor Ruskeasuo, Tenholantie 10, 00280 HELSINKI
  • ESPOO
    SoleusProteor Leppävaara, Bertel Jungin aukio 9 a talo, 02600 ESPOO
  • LAHTI
    SoleusProteor Lahti, Vesijärvenkatu 8, 15100 LAHTI


Asiakaspalvelusta vastaavilla
apuvälinealan ammattilaisillamme on ammattikorkeakoulu- tai opistotasoinen koulutus ja vuosien työkokemus apuvälinealalta. Henkilökuntamme vankan ammattitaidon ansiosta pystymme tarjoamaan erinomaisen apuvälineosaamisen sekä ystävällisen ja asiantuntevan palvelun. Yhteistyö Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa tukee jatkuvaa kehitystämme työtekijöiden tietotaidossa ja viimeisten materiaalien ja komponettien käytössä.
 

Soleus Oy:n tehtävänä on toimia kotimaisena apuvälinepalvelujen tuottajana Suomen apuvälinehuollossa. 

Tarjoamme laadukkaita ja kilpailukykyisiä tuotteita sekä palveluja nopeasti, joustavasti sekä kustannustehokkaasti asiakkaidemme tarpeet huomioiden. Kehitämme jatkuvasti palvelujamme ja tuotteitamme vastaamaan uusien hoitokäytäntöjen asettamia vaatimuksia. 

Tunnustukseksi suomalaisesta työstä ja osaamisesta Suomalaisen työn liiton alkuperämerkkitoimikunta on myöntänyt Soleus Oy:lle Avainlippu diplomin ja kunnian käyttää Avainlippu tunnusta. Toimintamme tukee omalta osaltaan kotimaan huoltovarmuuden ylläpitämistä apuvälinepalveluissa.  

Soleus Oy:n toimintaa ohjaavia tärkeitä periaatteita ovat suvaitsevaisuus ja yksilön erilaisuuden kunnioittaminen, potilaan kuuleminen ja avoin vuorovaikutus apuvälineprosessiin osallistuvien kesken. 
Palvelun periaatteenamme on aina auttaa asiakasta niin hyvin kuin osaamme. 

Tärkein asiakkaamme on apuvälineen käyttäjä, lapsi tai aikuinen, joka tarvitsee yksilöllistä apuvälinettä helpottamaan päivittäistä elämäänsä. Asiakkaidemme yksilölliset tarpeet ovat haasteellinen lähtökohta yrityksemme tarjoamalle monipuoliselle palvelulle, jonka jatkuvaan kehittämiseen olemme sitoutuneet.  

Apuvälineiden käyttäjien lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.  

Lääkärit, fysio-, toiminta- ja lymfaterapeutit, kuntoutussuunnittelijat ja sosiaalityöntekijät ovat tekemisissä apuvälineen käyttäjien kanssa oman työnsä yhteydessä. Moniammatillista yhteistyötä tekemällä saamme apuvälineen käyttäjälle aikaiseksi parhaan mahdollisen apuvälineratkaisun. 

Soleus Oy toimii opetuspajana Metropolia Ammattikorkeakoulun apuvälineteknikko- opiskelijoille.