Search
Close this search box.

Silikoniortoosit- ja proteesit

Silikoni on erinomainen materiaali apuvälinevalmistuksessa sen kudosystävällisyytensä, joustavuutensa ja vedenpitävyytensä ansiosta. Valmistamme silikonista mm. osajalkaterä-, käsi- ja sormiproteeseja. Silikoniproteesi on esteettinen apuväline, joka pysyy napakasti paikoillaan niin sanotun ”imukuppi”- efektin avulla.

Valmistamme silikonista valmistetut apuvälineet itse apuvälineklinikoillamme.

Lihastäytesilikonit

Lihastäytesilikoilla korvataan puuttuva kehon osa, esimerkiksi osa pakaralihasta. Lihastäytesilikoni on käyttäjälleen tärkeä kehon toiminnallisen ja ulkonäöllisen symmetrian säilyttämiseksi. Lihastäytesilikonit tehdään aina yksilöllisesti apuvälineklinikoillamme. Silikoni värjätään vastaamaan käyttäjänsä ihonväriä.

Sormi- ja käsiproteesit

Silikonista valmistettu käsi- tai sormiproteesi on esteettinen apuväline, joka pysyy napakasti paikoillaan niin sanotun ”imukuppi”- efektin avulla. Kädestä ja sormista pyritään tekemään mahdollisimman luonnollisen näköisiä ja mahdollisimman hyvin ihon väriä vastaavaksi. Sormi- ja käsiproteesit tehdään aina yksilöllisesti apuvälineklinikoillamme.

Osajalkateräproteesit

Osajalkateräproteesit

Silikonista valmistettu osajalkateräproteesi on varpaansa, osan varpaistaan tai koko jalkateränsä menettäneen henkilön yksilöllinen apuväline, joka on sekä esteettinen että toiminnallinen. Proteesin muotoiltu sisäpinta tasaa jalkaan kohdistuvaa painetta, helpottaa kuormittamista molemmille jaloille ja normalisoi kävelyn. 

Osajalkateräproteesit tehdään aina yksilöllisesti apuvälineklinikoillamme.

Silikoni-materiaali apuvälinevalmistuksessa

Silikonia on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin jo yli 50 vuoden ajan. Silikoni onkin erinomainen materiaali apuvälinevalmistukseen sillä se on kudosystävällistä, joustavaa ja vedenpitävää. Apuvälinevalmistuksessa käyttämämme materiaalit eivät sisällä säilöntäaineita, eivät ärsytä ihoa, eivätkä aiheuta allergiaa. Päinvastoin, silikonilla on todettu olevan suotuisa vaikutus iholle. Perusominaisuuksiltaan materiaali on hajutonta, väritöntä ja hapettumista hyvin kestävää.

Silikoniapuvälineiden valmistus aloitettiin SoleusProteorilla jo vuonna 2001.

Silikonimateriaali apuvälinevalmistuksessa
Soleus Oy

Silikoniproteeseja ja -ortooseja on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.