Search
Close this search box.

Kaulan, kasvon ja pään tuet ja ortoosit

Pehmeät kaulatuet

Pehmeät kaularangan tuet on usein valmistettu polyesterivaahdosta ja päällystetty puuvillatrikoolla. Malliltaan ne ovat joko suoria tai leuan alta muotoiltuja. Muotoilu parantaa tuen istuvuutta. Tukia on eri korkuisia ja eri pituisia. Pituus määräytyy kaulan ympärysmitan mukaan. Tuki on helppo pukea päälle sillä se kiinnitetään tarranauhalla, jolla sen ympärysmittaa myös säädellään. Tukea kutsutaan myös nimelle Schantzin kaulus.

Jos valmistuotevalikoimasta ei löydy sopivaa pehmeää kaulatukea, voimme valmistaa kaulatuen yksilöllisesti. Kaularangan ortoosit stabiloivat kaularankaa tehokkaasti. Ne valmistetaan yksilöllisen korkuiseksi plastazote-materiaaleista ja ne muotoillaan anatomisesti leuan alta istuviksi. Ortoosit ovat usein kaksiosaisia ja niihin voidaan lisätä kaulan molemmin puoleinen säädettävä tarrakiinnitys.

Jäykät kaulatuet

Jäykät kaularangan tuet stabiloivat tehokkaasti kaularankaa kovan muovisen rungon ansiosta. Tuet ovat anatomisesti muotoiltuja hyvän istuvuuden saavuttamiseksi ja niissä on yleensä pehmeä, pestävä pehmuste. Tuet ovat kaksiosaisia jolloin niitä voidaan säätää molemminpuolisilla tarranauhoilla. Tukia on saatavana eri kokoja ja tuen korkeutta voidaan säätää kahden muoviruuvin avulla. Jäykkää kaularangan tukea käytetään niskan kiputiloissa, kaularangan instabiliteetissa ja post-operatiivisesti. 

Jos valmistuotevalikoimasta ei löydy sopivaa jäykkää kaulatukea, voimme valmistaa kaulatuen yksilöllisesti. Kaularangan ortoosit stabiloivat kaularankaa tehokkaasti. Ne valmistetaan yksilöllisen korkuiseksi polyeteeni-materiaaleista ja ne muotoillaan anatomisesti leuan alta istuviksi. Ortoosit ovat usein kaksiosaisia ja niihin voidaan lisätä kaulan molemmin puoleinen säädettävä tarrakiinnitys.

Kasvo- ja nenäsuojat

Yksilöllisesti valmistetut kasvosuojat ja nenäsuojat valmistetaan yleensä läpinäkyvästä iskunkestävästä muovista yksilöllisen kipsimallin mukaisesti. Valmistuksessa huomioidaan aina asiakkaan omat toiveet.

Kypärät ja pään suojat

Pään suojat ja kypärät valmistetaan yksilöllisesti käyttäjälleen. Materiaaleina voidaan erilaisia muovimateriaaleja ja niiden yhdistelmiä käyttötarpeen mukaan.

Pehmeitä kaulatukia on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.

Yksilölliset kaulatuet sekä kasvon ja pään tuet on saatavana näistä toimipisteistä Ajanvarauksella

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.