Search
Close this search box.

Elastiset polvituet

Elastiset polvituet ovat polven aktiivitukia, jotka ovat muotoiltu anatomisesti sopivaksi. Ne stabiloivat polvea lievästi ja keventävät polveen kohdistuvaa kuormitusta. Polvituet ovat erittäin mukavia käyttää joustavan, hengittävän ja kosteutta siirtävän materiaalin ansiosta. Muotoiltu viskoelastinen rengas polvilumpion ympärillä jakaa paineen polvilumpiosta poispäin ympäröiviin pehmytkudoksiin ja hieroo pehmytkudoksia liikkuessa. Nivelkapselin parantunut verenkierto ja lymfakierto vähentää turvotusta, lievittää kipuja ja parantaa polven toimintaa ja vähentää samalla polvilumpioon kohdistuvaa kuormitusta. Tuki stimuloi proprioseptoreiden välityksellä sensomotorista järjestelmää ja edistää siten lihasten hallintaa.

Sivukiskollisessa elastisessa polvituessa on natomisesti muotoillut sivuttaiset nivelkiskot tukevat luonnollista liikerataa. Sivukiskot voidaan muotoilla tarvittaessa yksilöllisesti. Joissakin sivukiskollisissa polvituissa on mahdollisuus fleksio- ja ekstensiorajoitukseen (koukistus ja ojennus). Polven ojennuksen rajoittamista voidaan tarpeen vaatiessa vahvistaa polvitaipeessa ristikkäin kulkevien nauhojen avulla.

Tiettyjen polven oireyhtymien hoitoon, kuten patellasubluxaatio (polven sijoiltaan meno), hyppääjän polvi ja Osgood Schlatter on saatavilla polvitukia, jotka ovat erityisesti kyseiseen kiputilaan tarkoitettuja.

Elastisten polvitukien käyttötarkoitus:

• Vammoista tai leikkauksesta johtuva lihasten, nivelsiteiden tai jänteiden ärtyminen
• Polven kuluma eli nivelrikko
• Niveltulehdus (artriitti)
• Epävakauden tunne.

SoleusProteorin polvitukivalikoimaan kuuluu kattava valikoima eri valmistajien tuotteita:
Camp, Össur, Otto Bock, Bauerfeind ym.

PATELLALUKSAATIO- POLVITUET ELI POLVILUMPIOTUET

Polvilumpion sijoiltaanmeno on varsin yleistä varsinkin nuorilla aikuisilla.

Polvilumpion sijoiltaanmeno (luksoituminen) on yleensä hoidettavissa erityisellä polvilumpion tuella, jossa tukityyny polvilumpion sivulla estää polvilumpion liikettä sijoiltaanmenosuuntaan.

Yleisimmin polvilumpio luksoituu lateraalisesti eli ulospäin.

SoleusProteorin tuotevalikoimassa on useiden eri valmistajien polvilumpiotukia.

CHONROMALACIA POLVITUET

Chonromalacia on polvilumpion alapuolen muodostunut kulumasairaus. Polvilumpion alle muodostuu jäähilemäistä rustottumaa, joka aiheuttaa kipua polvea liikuteltaessa. Tuella pyritään polvilumpio-jännettä puristamalla saamaan polvilumpio eri asentoon ja näin helpottamaan kipua.

Elastisia Polvitukia on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.