Search
Close this search box.

Kompressiotuotteet

Tukisukat ja lääkinnälliset hoitosukat

Tukisukat ja lääkinnälliset hoitosukat

Lääkinnälliset hoitosukat ovat raajojen ympärys- ja pituusmittojen mukaan valittavia tuotteita, joiden hoitopaine kevenee asteittain vartaloa kohden. Yleisimpiä käytön indikaatioita ovat laskimovajaatoiminta ja siihen liittyvät komplikaatiot, pohjelihaspumpun heikkous, ortostaattinen hypotensio, primääri-/ sekundäärilymfedeema sekä lipedeema. Kompressiohoidon suunnittelua ohjaa lääkärin varmistama diagnoosi ja turvotuksen etiologian tulisi olla tiedossa ennen kompressiohoidon aloitusta. Sukkia on saatavilla sekä standardimitoituksella että yksilöllisten mittojen mukaan valmistettuina. Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että hoitosukkien mitoitus on oikea. Tästä syystä sukkien mittaus suositellaan tehtävän, kun alaraajojen turvotus on pienimmillään, yleensä aamulla tai aamupäivällä. Sukkiin on valittavissa erilaisia materiaalivahvuuksia sekä eri värejä. 

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisten hoitosukkien valinnassa.

Hoitohihat ja -hanskat

Lääkinnällisiä hoitohihoja ja hoitohanskoja käytetään yläraajan lymfaattisen turvotuksen hoidossa. Hoitohihoja ja -hanskoja on useita eri materiaaleja ja vahvuuksia ja tiettyihin materiaaleihin on saatavilla tarvittaessa lisäominaisuuksia. Hoitotuotteiden ominaisuudet suunnitellaan asiakkaan hoitotarpeen mukaisesti. Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että tuotteiden mitoitus on oikea. Tästä syystä mittaus suositellaan tehtävän, kun raajan turvotus on pienimmillään, yleensä aamulla tai aamupäivällä.  

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen tukituotteen valinnassa. 

Hoitohihat ja hanskat
Painevaatteet

Painevaatteet

Yksilöllisiä mittatilauspainevaatteita (housuja, shortseja, paitoja, liivejä, hihoja tai hanskoja) voidaan valmistaa useisiin eri käyttötarkoituksiin, joissa paineen vaikutuksella on havaittu olevan positiivisia tuloksia. Käyttöalueita ovat esimerkiksi turvotuksen hoito, kehonhallinnan parantaminen tai rauhoittavan vaikutuksen hakeminen. Painevaatteita mitoitettaessa huomioidaan asiakkaiden erilaiset tarpeet ja asuihin on toteutettavissa erilaisia yksilöllisiä ratkaisuja tai painearvoja kehon eri alueille.

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen tukituotteen valinnassa.

Kompressiorintaliivit

Kompressioliivien tarkoituksena on poistaa turvotusta rinnan, kainaloiden ja kylkien alueelta. Liiveihin on saatavana erilaisia olkaimia ja kiinnitysvaihtoehtoja pukemista helpottamaan. Osassa malleista on tasku rintaproteesia varten. Kompressioliivit mitoitetaan yksilöllisesti ja liivejä on saatavana sekä standardimitoituksilla että täysin yksilöllisten mittojen mukaan valmistettuina.

Kompressiorintaliivit
Oheistuotteet

Oheistuotteet

Kompressiotuotteiden päivittäistä käyttöä helpottamaan on olemassa valikoima erilaisia oheistuotteita. 

Kompressiotuotteiden teho perustuu puristukseen, jolla lisätään kudoksen painetta ja siten tehostetaan laskimoveren ja lymfanesteen kiertoa. Tästä syystä lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen pukeminen ja riisuminen voi joskus olla haastavaa. Pukemista ja riisumista helpottamaan on olemassa erilaisia apuvälineitä. Pukemisen apuvälineen tarve kartoitetaan kompressiotuotteen sovituksen yhteydessä.

Kompressiotuotteiden pesemiseen on saatavilla nestemäistä pesuainetta, joka soveltuu erityisesti näiden tuotteiden materiaaleille. 

Yleistä lääkinnällisestä kompressioterapiasta

Yleistä lääkinnällisestä kompressioterapiasta
Soleus Oy

HUOM! Mitanotot ajavarauksella!

Varaa aika kompressiotuotteen mitoitukseen sinua parhaiten palvelevalta SoleusProteorin apuvälineklinikalta: 

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.