Search
Close this search box.

Nilkkatuet

Elastiset nilkkatuet

Elastisia nilkkatukia käytetään sekä lievien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuuden (instabiliteetin) hoidossa. Nilkkatuen käyttöaiheita ovat myös nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttama turvotus ja kipu. Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatukea valittaessa on diagnoosin lisäksi tärkeää huomioida käyttäjän omat mieltymykset ja aktiivisuustaso.

Nivelsiteitä tukevat nilkkatuet

Nilkkatuki nivelsidevammoihin. Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatukea valittaessa on diagnoosin lisäksi tärkeää huomioida käyttäjän omat mieltymykset ja aktiivisuustaso.

Funktionnaliset nilkkatuet

Funktionaalisia nilkkatukia käytetään sekä akuuttien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuuden (instabiliteetin) hoidossa. Nilkkatuen käyttöaiheita ovat myös nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttama turvotus ja kipu.

Tuissa on useinmiten nilkkanivel joko molemmin puolin nilkkaa tai vain sisäpuolella. Näitä tukia voidaan valmistaa myös mittatilaustyönä pitkäaikaiseen käyttöön, jolloin tuella saavutetaan paras mahdollinen sopivuus ja käytettävyys.

Akillesjännetuet

Akillesjännettä tukevat elastiset tukisidokset on tarkoitettu käytettäväksi akillesjänteen tulehdukseen (tendinoosi), jänteen alaisen limapussin tulehduksen (bursiitti) hoitoon, akillesrepeämien jatkohoitoon ja leikkausten jälkeen. Tuen sisäpuolella akillesjänteen ympärillä oleva viskoelastinen tyyny edistää paineen ja hierovan vaikutuksensa ansiosta paranemisprosessia ja vähentää jänteen ympärillä olevaa turvotusta. Akillesjännetukien käytön yhteydessä on suositeltavaa käyttää iskua vaimentavaa kantakorotusta, jolla vähennetään akillesjänteen kuormitusta.

Postoperatiiviset nilkkatuet

Postoperatiivisia nilkkatukia käytetään akuuttien nilkkavammojen, kuten nivelsidevammojen hoidossa. Nykykäytänteen mukaan nilkan nivelsiteitä ei ensisijaisesti leikata vahingon satuttua. Revennyt, venähtänyt tai poikki mennyt nivelside tarvitsee kuitenkin tukea. Tukevaa ilmalastaista nilkkatukea voidaan käyttää myös akuutisti lievän nilkan alueen murtuman jälkeen. Apuvälinevalikoimastamme löytyy hyvin sivusuunnassa tukevia akuuttiin tilanteeseen soveltuvia nilkkatukia.

Nilkkatukia on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.