Search
Close this search box.

Ortopediset jalkineet

Mikäli tehdasvalmisteiset mittajalkineet eivät ratkaise asiakkaan lääkinnällisiä jalkaongelmia, mitoitamme mitanmukaisia, yksilöllisiä ortopedisia jalkineita sekä Ruskeasuon, että Espoon toimipisteissä.

Ortopediset jalkineet valmistetaan apuvälineteknikoiden ja suutarimestareidemme saumattomalla yhteistyöllä hoitavan lääkärin tai jalkojenhoitajan antamat ohjeet, sekä asiakkaan toiveet huomioiden. Ortopediset jalkineet tukipohjallisineen ovat vahva perusta jalkojesi hyvinvoinnille, joiden eteen koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on valmis panostamaan. 

Kaikki Soleuksella yksilöllisesti mittojen mukaan tehtävät ortopediset jalkineet valmistetaan käsityönä kengän valmistuksen perinteitä noudattaen suomalaisen työn erikoisosaamisena. Pystymme tarjoamaan ainutlaatuista palvelua, koska olemme pääkaupunkiseudun ainoita jalkineklinikoita, joissa jalkineet valmistetaan itse.

Ortopedisten jalkineiden perustana on aina yksilöllinen lesti, joka tehdään joko kipsimalliin perustuen tai puolivalmiin raakalestin pohjalta.

Ennen lestien valmistamista teemme huolellisen arvion asiakkaan kokonaistilasta (mm. perussairaus, yleiskunto, omatoimisuus ja jalkojen ongelmat). Teemme myös tarvittavan kuormitustutkimuksen tukipohjallisia varten. Asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa kengän malliin, väriin, kiinnitykseen ja pohjaukseen kuitenkin niin, että kenkien hoidollinen tavoite toteutuu. 

Noin 1-3 viikon kuluttua sovitamme mitanoton perusteella tehdyt lestit. Tämän jälkeen jalkinemuotoilijan ja suutarimestariemme käsissä syntyvät uniikit jalkineet, joihin valmistamme aina myös yksilölliset tukipohjalliset.

Ortopedisten jalkineiden valmistus on monivaiheinen ja vaativa prosessi, joka edellyttää koko hoitoketjun tiivistä ja pitkään jatkuvaa yhteistyötä. Jalkineiden valmistus vaatii monesti useita sovituskäyntejä apuvälineklinikalla ja tämän vuoksi lähellä asiakasta tapahtuva jalkineiden valmistus takaa parhaan mahdollisen hoitotuloksen. 

Jalkineet ovat valmiit n. 8-10 viikon kuluttua mitanotosta, jolloin sovitamme jalkineet ja teemme viimeisen hienosäädön tarpeen mukaan. Jalkineilla on sopivuustakuu.

TEHDASVALMISTEISET YKSILÖLLISET JALKINEET

Asiakkaan yksilölliset lestit voidaan lähettää myös jalkinetehtaalle, jossa niihin valmistetaan antamillamme ohjeillamme yksilölliset jalkineet. Tämä valmistuspaikka soveltuu parhaiten niille asiakkaille, joiden päälliskaavoitus tai muu rakenneosa ei vaadi useita välisovituksia istuvuuden varmistamiseksi tai muuta erikoisrakennetta, jota tehdasvalmistus ei tarjoa. Myös näihin jalkineisiin valmistamme itse käsityönä yksilölliset tukipohjalliset.

Tämä valmistusprosessi kestää noin 8 viikkoa.

NYT SOLEUKSESTA MYÖS TYYPPIHYVÄKSYTYT ORTOPEDISET TURVAJALKINEET.

Mitanottoja tehdään kaikissa toimipisteissämme. Suosittelemme ajanvarausta!

Lisätietoja jalkineista

Ruskeasuon Tenholantie 10 myymälä