Polvituet

Elastiset polvituet

Elastiset polvituet ovat lievästi polvea stabiloivia, tukevia ja kuormitusta vähentäviä. Ne soveltuvat erityisesti lieviin polven vammoihin, polvinivelen alkavaan kulumaan, lievään lihasheikkouteen tai epävakauden tunteeseen. Kevyitä polven tukia voidaan käyttää joko ennaltaehkäisevästi tai pitkäaikaisesti lieviin polven ärsytystiloihin ja epävakauden tunteeseen. Tiettyjen polven oireyhtymien hoitoon, kuten Hyppääjän polvi tai Osgood Schlatter on saatavilla polvitukia, jotka ovat erityisesti kyseiseen kiputilaan tarkoitettuja.

Kiinteärunkoiset polvituet

Kiinteärunkoiset polvituet on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, aktiiviliikuntaan sekä lyhyt- tai pitkäaikaiseen kuntoutukseen. Näitä tukia käytetään esimerkiksi polven nivelsidevammoissa (MCL / LCL eli polven sivunivelsiteet ja ACL / PCL eli etu- ja takaristiside) sekä nivelkierukkavammoissa. Kiinteärunkoisia polvitukia on saatavana standardimitoituksella (xs-xxl) tai ne voidaan valmistaa yksilöllisten mittojen mukaan. Valmiina myytävien polvitukien istuvuus ja käyttömukavuus on hyvä säädettävien nivelten, remmien ja pehmusteiden ansiosta.

Oikean polvituen valinta vaatii apuvälineisiin erikoistuneen ammattilaisen arvioinnin tuennan tarpeesta. Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen polvituen valinnassa.

OA - eli osteartroosipolvituet

Kulumapolven tuet on suunniteltu nimensä mukaisesti eriasteisiin polvinivelen kulumiin. Kulumapolven tuki voi olla tekonivelleikkausta korvaava hoitomuoto silloin, kun leikkausta ei jostain syystä voida tehdä.

Oikean polvituen valinta vaatii apuvälineisiin erikoistuneen ammattilaisen arvioinnin tuennan tarpeesta. Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen OA-polvituen valinnassa.

Polven rakenne ja vauriot

Polvinivelessä, joka on kehon suurin ja monimutkaisin nivel, niveltyvät toisiinsa sääri- ja reisiluu. Lisäksi polvilumpio (os patella) kuuluu tärkeänä osana polven toimintaan. Polvilumpio, joka on kiinnittynyt paikalleen patellajänteen välityksellä sääriluun etureunaan, liukuu reisiluun etuosaa pitkin välittäen reiden lihasvoiman sääreen.

Polvitukia on saatavana näistä toimipisteistä

Ruskeasuo 
Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660

Espoo 
Bertel Jungin aukio 9 A,  vaihde 029 3400 640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, vaihde 029 3400 650.