Search
Close this search box.

Nivus- ja vatsatyräratkaisut

Nivustyrävyöt

Tyrällä tarkoitetaan vatsaontelon sisällön työntymistä vatsanpeitteiden läpi. Tyrä ”pullistuu” esiin yleensä, kun vatsaontelon sisäinen paine kasvaa esim. ponnistaessa, yskiessä tai nostaessa. Vatsaontelon paineen helpottaessa tyrän pitäisi kuitenkin palautua tai olla helposti takaisin sisään painettavissa. Tyrävöiden tarkoituksena on rajoittaa tyrän ulos työntymistä, lievittää kipua ja minimoida tyrän kureutumisriskiä. Tyrävyöt eivät kuitenkaan paranna itse ongelmaa. Arjen sujuvuuden varmistamiseksi suosittelemme, että asiakkaalla on käytössä kaksi tyrävyötä.

Soleuksessa on tarjolla valmiita nivustyrävöitä, joista useimmille löytyy sopiva ratkaisu. Tehdasvalmisteisiin malleihin teemme tarvittaessa yksilöllisiä muutostöitä. 

Vatsatyräliivit

Voimme valmistaa tyräliivin myös täysin yksilöllisesti, jos valmis liivi ei anna riittävää tukea tyrälle.

Vatsan alueen operaatiot ovat yleistyneet erilaisten sairauksien myötä. Avanneleikkaus on yleinen toimenpide, jolla normaalit kehon kuona-aineet ohjataan kulkemaan uutta reittiä tekemällä avanne vatsan seinämään. Leikatulle alueelle voi kuitenkin kehittyä tyrä, jota voidaan tukea erilaisten apuvälineiden avulla. Ihon suojaaminen avanteen ympäriltä on tärkeää. Toisinaan tarve on väliaikainen, joskus tyrävyötä voi joutua käyttämään läpi elämän. Tuen miellyttävyys ja toimivuus vaikuttavat suuresti elämän laatuun. Me Soleuksessa pyrimme kehittämään yhä parempia tuotteita ja ratkaisuja yhdessä käyttäjäasiakkaiden sekä hoitavan tahon kanssa.

Tyrävöitä on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.

Huom! mitanotot ajanvarauksella!