Search
Close this search box.

Urheiluapuvälineet

Polvituet

Kevyttä elastista polvitukea käytetään vähentämään polven kuormitusta esim. polven erilaisissa kiputiloissa. Jäykkärunkoiset polvituet on tarkoitettu polven nivelsidevaurioiden, kierukkavammojen, nivelkuluman ja yliliikkuvuuden hoitoon. Vaativimpiin urheilulajeihin, kuten laskettelu, jääkiekko, jalkapallo, motocross ja erilaiset kontaktilajit on saatavilla täysin mittatilaustyönä tehtäviä polviortooseja, joissa kestävyys, istuvuus ja säädettävyys on huippuluokkaa. 

Nilkkatuet

Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana.

Kyynärniveltuki

Käsi-, ranne- ja kyynärnivelen tuet

Rannetukia käytetään ranteen rasitus- tai tulehdustiloissa sekä trauman tai leikkausten jälkeen. Rannetukea voidaan tarvita myös vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen kevennykseen. 

Kyynärnivelen rasitusvammoista yleisimpiin kuuluu niin sanottu tenniskyynärpää (lateraalinen epikondyliitti). Epikondyliittituki vähentää lihasten kiinnittymiskohdan rasitusta.

Olkanivelen tuet

Elastiset olkatuet on tarkoitettu helpottamaan kipua ja tukemaan kevyesti esim. olkanivelen tulehduksissa, ylirasitustiloissa ja leikkausten jälkeen. Kevyet olkatuet vähentävät myös olkanivelen sijoiltaanmenotaipumusta.

Olkapäätuet

Tukiliivit

Lannerangan elastisten tukiliivien tarkoituksena on tukea, lievittää kipua, keventää kuormitusta ja parantaa asentotuntoa.

Tukipohjalliset

Yksilöllisesti valmistetut tukipohjalliset soveltuvat kaikenlaiseen liikuntaan, koska niiden jousto-ominaisuudet sallivat lihastyöskentelyn ja ovat näin ollen aktiivisesti harjaannuttavia.

Kasvo- ja nenäsuojus urheiluvammoihin

Yksilöllisesti valmistetut pään ja kasvojen suojat voidaan tehdä esimerkiksi lämpömuovattavista muovimateriaaleista tai silikonista. Silikoni asetetaan yleensä suoraan ihoa vasten kun taas lämpömuovin ja ihon väliin laitetaan pehmuste. Silikonin väri pyritään saamaan mahdollisimman hyvin asiakkaan omia värejä vastaavaksi. Suojan voi valmistaa myös läpinäkyvästä muovista. Lämpömuoveissa käytetään usein eri värejä ja erilaisia kuvioita asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pään ja kasvojen suojat valmistetaan yksilöllisesti asiakkaasta otetun kipsimallin mukaan. 

Jenna Pukki

Urheilutukia on saatavana näistä toimipisteistä

Helsinki Ruskeasuo

Tenholantie 10  puh. 029 340 0660

Espoo Leppävaara 

Bertel Jungin aukio 9, puh. 029 340 0640

Lahti 
Vesijärvenkatu 8, puh. vaihde 029 3400 650.

Yksilölliset urheilutuet sekä kattavin valikoima valmistukia